BonjourFoto.nl

Nieuw: 65 Watt Ringlamp

Nieuw van Falcon Eyes: de FLC-65. Deze ringlamp heeft een vermogen van 65 Watt en hoort thuis in de FLC-serie, die tot nu toe bestond uit twee lichtere modellen (resp. 28 Watt en 40 Watt). Niet alleen heeft de FLC-65 meer vermogen, maar hij is ook een stuk groter. Zijn kleinere broertjes hebben een opening van 18 en 23 cm, de FLC-65 heeft een opening van maar liefst 36 cm.

flc-serie_1

Wat kun je hier mee? Ten eerste geeft een ringlamp een directe belichting met een minimum aan schaduwen. Het licht komt immers niet van de boven- of zijkant, maar van alle kanten. Zelfs van onder de camera. Als je bijvoorbeeld producten fotografeert die nogal grillig van vorm zijn (met openingen, kieren en gaten) dan is het lastig om met conventionele verlichting dit goed belicht te krijgen. Een ringlamp is dan een oplossing.

Ook helpt het extra licht bij het werken met een grotere scherptediepte. Als je meer diepte in de foto wilt, moet je werken met een kleinere diagrafma-opening (je stelt op de camera een hoger f-getal in). Daardoor krijg je meer scherptediepte, maar je knijpt hiermee wel het licht af. Dit kun je dan compenseren met een ringlamp, die overal gelijkmatig dit gebrek aan licht compenseert.

Wat echter nog veel populairder is, is het maken van portretfoto’s met een ringlamp. Met name de grote ringlamp is hierbij erg geliefd, vanwege het unieke ronde ‘catchlight’ in de pupillen van het model.

flc-serie_2

Montage en gebruik

Je kunt de ringlamp op een lampstatief zetten en vervolgens uit de hand fotograferen, zoals op de foto hieronder. Je kunt met de meegeleverde montagebeugel ook de camera aan de lamp vast maken zodat deze altijd op dezelfde plaats zit ten opzichte van de lamp. Vervolgens ga je fotograferen door de camera met lamp en al te bewegen.

 

flc-serie_4

 

flc_ringlamp_1

Bekijk voorbeeldfoto’s op Flickr

flc-serie_3

Op fotosite Flickr kun je talloze voorbeeldfoto’s bekijken die met deze of soortgelijke ringlampen gemaakt zijn. Gebruik deze directe link.

Bekijk voorbeeldvideo’s

Een 65 Watt ringlamp in actie zien? Kijk dan eens hier.

flc-serie_5

Je vindt de ringlampen hier: