BonjourFoto.nl

Case study: vinyl achtergrond met print voor grote videostudio

Voor het audiovisuele bedrijf Audivio uit Bunschoten hebben we een grote studio-achtergrond op vinyl gemaakt. Namelijk eentje van 3 meter hoog en maar liefst 18 meter breed.

Deze hangt in de studio in een U-vormige opstelling. Op verzoek van de klant hebben we de bovenzijde voorzien van ringen om de 30 cm, en de onderzijde heeft een zoom zodat hier een stang in geplaatst kan worden ter verzwaring.

Om deze achtergrond te maken hebben we één van onze standaard Stenen Muur ontwerpen genomen en deze als patroon naast elkaar gephotoshopt, en rekening gehouden met een zo realistisch mogelijke grootte van de bakstenen.

De grootste uitdaging was nog wel het enorme bestand dat dit opleverde. Het was met vele gigabytes zo groot dat de fabrikant het niet goed kon verwerken. Toen hebben we de resolutie iets afgeschaald, zodanig dat dit niet zichtbaar zou zijn in het eindresultaat. En dat mag er zijn! Kijk op de site van Audio voor meer foto’s van de studio.

Wil jij ook een achtergrond voor je studio?

  1. Kies uit één van de honderden standaardontwerpen, of
  2. laat eentje naar wens aanpassen of
  3. stuur ons je eigen ontwerp, of
  4. omschrijf wat je zoekt en wij ontwerpen het voor je.
Je kunt kiezen uit 13 veel gebruikte formaten maar in overleg kun je hier ook van afwijken. Standaard krijgt je achtergrond boven en onder een zoom voor een achtergrondsysteem, maar ook dit kan maatwerk. Je kunt de zoom ook weglaten of aan één of beide kanten laten voorzien van ringen (om de 30 cm). We denken graag met je mee!