Camerafilterstore.nl

Nieuw: slim-fit UV filters van Marumi

Marumi heeft de ‘standaardkwaliteit’ UV-filters die ze al heel lang voeren, vervangen door een nieuwe serie: de Slim Fit UV-filters.

Deze nieuwe filters behoren, net als hun voorgangers, tot de “bang for your buck” prijsklasse (dus goede filters met een zo goed mogelijk prijskaartje).

Desondanks zijn ze net zo plat als de duurdere series. Hierdoor kun je ze ook probleemloos op een groothoeklens gebruiken zonder last te krijgen van vignettering (donkere hoeken doordat het filter in beeld komt).  Ook heeft het glas een multi-coating wat zorgt voor een goede lichttransmissie. Dit is ook een feauture die je normaliter enkel ziet op duurdere filters.

UV-filters houden, zoals de naam al aangeeft, UV-licht tegen wat bij landschappen een kleurzweem kan veroorzaken. De foto slaat dan blauw uit. Een UV-filter corrigeert dit. Maar omdat het filter ook bij weinig aanwezig UV-licht gewoon op de lens kan blijven zitten (zonder verdere invloed te hebben op de foto), wordt het ook vaak gebruikt als bescherming voor de lens.

Je vervangt immers liever een filter van een paar tientjes, dan een lens van een paar honderd euro!

Deze filters zijn universeel en passen op iedere cameralens, zolang deze maar is voorzien van schroefdraad. Er zijn verschillende diameters, dit zijn standaard maten waar camera fabrikanten zich aan houden, dus voor elke lens is wel een passend filter te vinden.

Je vindt de nieuwe filters hier: Marumi Slim Fit UV filters