BonjourFoto.nl

LED camera- en studiolampen: nieuwe ontwikkelingen

leditbe_600

BonjourFoto.nl heeft het aanbod LED-lampen vernieuwd! Zo zijn er nu vele nieuwe LED cameralampen voor de videocamera zoals de zeer complete DV-96-K2, maar ook LED-ringlampen zoals de DVR-240D en DVR-620D. Last but not least enkele nieuwe LED studiolampen met een wel heel bijzondere eigenschap… Daarover hieronder meer!

 

Klik hier voor het complete, vernieuwde assortiment LED-lampen.

Nieuwste trend: LED lampen met flitsfunctie

De nieuwste trend is LED-lampen die kunnen flitsen, zoals de MRC-80FV Ringlamp met flitser en de DV-120FV cameralamp met flitser. Dit zijn lampen die bij uitstek geschikt zijn voor macro fotografie. Bij macrofotografie is de scherptediepte erg klein. Dit betekent dat onderwerpen van aan de voorkant scherp zijn, maar verder naar achteren wordt het wazig.

LED-met-flits

Om dit te compenseren, kunt u de camera op een kleinere diafragma-opening instellen (oftewel een hoger f-getal). Het onderwerp wordt dan van voor tot achter scherp, maar een gevolg van de kleinere diafragmawaarde is dat er minder licht in de lens valt.

U kunt dus al snel licht te kort. Hier biedt een macroflitser of macro ringlamp uitkomst. Het geeft precies de hoeveelheid extra licht die u nodig heeft om zonder langere sluitertijd en zonder statief een onderwerp helemaal scherp in beeld te krijgen.

LED-lampen met variabele kleurtemperatuur

Een andere nieuwe ontwikkeling is dat LED-lampen nu ook verkrijgbaar zijn met variabele kleurtemperatuur. In feite zitten er twee keer zoveel LED’s op het paneel: de helft is helderwit en de andere helft zongeel.

Door aan een knop op de achterzijde te draaien, kan de ene helft gedimd worden en de andere helft gaat dan feller branden. Zo mengt de LED-lamp een licht met een variabele kleurtemperatuur tussen 3000 Kelvin (warmgeel, zoals bij een zonsondergang) en 7000 Kelvin (koud, kil wit) en uiteraard alles daar tussenin.

variabele_kleurtemperatuur_600

Dergelijke lampen zijn onder andere de DV-320VC cameralamp en in een groter (studio)formaat de Linkstar LEB-512L-SY LED Lamp, de Linkstar LEB-1024L-SY LED Lamp en de Falcon Eyes LP-DB2005CT-SY LED Lamp.

Tot zover deze update… Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes op het gebied van cameralampen en LED-verlichting? Volg dan ons twitter-account of like Bonjour Media op Facebook!